Ànecs al Rio AnoiaDaniel Macià, pare del Club, parla de les aus que poblen el riu


Organitzada pel CECI Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada, el passat diumenge 3 d'octubre, va tenir lloc una passejada pel riu Anoia, per poder conèixer amb detall la flora i la fauna que hi creix. El recorregut va començar al pati de l'edifici del CECI, on els presents, prop de setanta persones, van poder conèixer les plantes que creixen a la vora del riu i que s'utilitzen com a fibres per crear objectes, com ara cistells, estores, paneretes, etc.

Daniel MaciàTot seguit, la passejada va tenir lloc per la vora de l'Anoia, on alguns membres del CECI van explicar els diversos tipus d'aus que habiten en aquest entorn fluvial i, a més a més, durant el camí també van poder observar plantes típiques dels entorns dels rius: joncs, canyes, canyes xiules, sarga, entre altres. Varen intervenir, entre d'altres, un pare del club Valldaura, Daniel Macià, que parlà sobre les aus que poblen el riu Anoia, els factors que han influït en els seu augment i els indicadors de qualitat de l'aigua, objecte de l'estudi que la secció C. Naturals està duent a terme, ens apropaven a una realitat desconeguda malgrat està tant propera.

El CECI té previst organitzar més trobades durant el mes d'octubre per apropar la gent a les espècies vegetals i a la vida del riu en estat natural i per mostrar-los com aquests elements han anat modificant-se al llarg del temps.

Daniel Macià, membre de la secció de Ciencies Naturals del CECI, manté un interesant bloc sobre la natura a l'Anoia.